Titanic Resort goedkoop boeken

Hotel Titanic is supergeschikt zowel als nazomer- en winterbestemming. Omdat de zomerse temperaturen in Antalya vaak te hoog zijn raden we je aan om de prijzen bij de onderstaande reisaanbieders te checken. We zijn vaak in Turkije op vakantie geweest en hebben dan ook altijd bij een van deze aanbieders ons appartement of all-inclusive vakantie geboekt!


Wanneer boeken en bij wie?

Aangezien Turkije een heel groot land is en een enorme diversiteit aan landschappen kent zijn er grote klimaatverschillen te vinden. Het contrast tussen het vruchtbare laagland aan de kust en het bergachtige binnenland is dan ook zeer groot.

antalya

In het oosten van Turkije kan de temperatuur in de winter dalen tot -40 °C en is er ongeveer 120 dagen van het jaar sneeuw. In het binnenland heerst er een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. De zuid- en de westkust hebben een Mediterraan klimaat met juist zachte en regenachtige winters en droge, hete zomers.

antalya2

In het historische centrum zijn er verschillende moskeeën en pleinen te bezoeken. Er is ook een lange, niet autovrije, winkelstraat met vestigingen van verschillende ketens, maar ook lokale handelaars. Opvallend is dat deze tot in de late avond open blijven. De stad is gelegen aan de Turkse Rivièra, hoewel de kust zelf op een aantal kilometer van het centrum ligt. Antalya staat bekend om haar Konyaalti beach (strand met kiezelstenen) en Lara beach (zandstrand).

overturkije

Antalya in het najaar!

“ik ben ooit in de herfstvakantie naar Turkijee, antalya geweest en we hadden geweldig weer. Ik ben ooit in de zomer geweest en toen was het 45 graden, te warm dus! In de herfst is het heerlijk lekker, lekker zo tegen de 30 graden aan. Kortom: iedere dag lekker aan het strand liggen luieren. En een beetje in de schaduw boekje lezen en zwemmen enzo. Heerlijk hoor!!” Angela Broodspijp